perjantai 14. helmikuuta 2014

Suolaiset pikkupiirakat


Suolaisia leivonnaisia tulee leivottua aivan liian harvoin, enkä ymmärrä miksi. Ne ovat helppoja valmistaa, ohjeita pystyy muokkaamaan oman makunsa mukaan, sopivat täydellisesti illanistujaisiin ja ovat aina mahdottoman hyvän makuisia! Suolaiset leivonnaiset eivät ikinä jää kaappeihin pyörimään pitkäksi aikaa, oikeastaan loppuvat aina kesken.

Sain toiveita täytteeseen liittyen, että siinä pitää olla pepperonia ja paljon paprikaa. Suklaapossun blogissa on todella paljon kokeilemisen arvoisia suolaisten piirakoiden ohjeita ja tämä resepti on myös sieltä otettu. Alkuperäiseen ohjeeseen pääset tästä. Löysin kaapista foliovuokia ja ajattelin tehdä suolaisen piirakan vaihteeksi niihin. Yksittäisiä pikkupiirakoita ohjeesta tulee n. 25-30 kappaletta.

Rahkavoitaikina:
125g maitorahkaa
125g voita tai margariinia
2dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
½tl suolaa

Täyte:
100g pippuriseos-tuorejuustoa
100g pepperonia
1 iso punainen paprika (200g)
2 kananmunaa
1dl savujuustokermaa
100g aurajuustoa
mustapippuria

Valmista rahkavoitaikina. Sekoita keskenään rahka ja huoneenlämpöinen voi/margariini. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Muotoile taikina palloksi ja kääri tuorekelmuun. Laita jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Voitele alumiinivuoat. Kaulitse rahkavoitaikina ohueksi levyksi ja painele lasin avulla taikinasta ympyröitä. Valitse lasi, jonka leveys on hieman leveämpi, kuin alumiinivuokien reunat. (n. 1cm leveämpi). Painele ympyrät kevyesti vuokien pohjaan ja reunoille.

Valmista täyte. Pilko paprika ja pepperoni pieniksi kuutioiksi. Kuumenna paprikakuutioita mikrossa n. 2 minuutin ajan. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Lusikoi täytettä piirakkapohjien päälle. Paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti